Европа поиска спиране на планираните енергийни споразумения с Русия

OFFNews 19 септември 2014 в 17:03 5104 15

Европейският парламент прие резолюция, с която призова страните членки на ЕС да спрат планираните споразумения с Русия в енергийния сектор, в това число и за газопровода „Южен поток“.

Евродепутатите призоваха ЕС да започне да разглежда хранилищата за газ, междусистемните връзки и съоръженията за подаване като стратегически активи и да започне да регулира дела на трети страни в тези сектори.

ЕП одобри решението на Франция да спре доставката на вертолетоносачи „Mistral” за Русия и призова останалите държави членки да последват примера й за износа на стоки, които не попадат в приетите до момента санкции срещу Русия.

Евродепутатите подкрепиха последните санкции срещу Русия и осъдиха контрасанкциите на Москва, които определиха като неоснователни.

Членовете на ЕП увериха, че споразумението между ЕС и Украйна няма да бъде променяно въпреки натиска от страна на Русия.

Евродепутатите одобриха и подписването на примирието между Киев и проруските бунтовници и осъдиха нарушаването му, като изразиха и опасения, че прекратяването на огъня може да се окаже възможност за руските войски да се прегрупират и да продължат своята офанзива.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!