Евакуираха Белия дом заради мъж, прескочил оградата (видео)

OFFNews 20 септември 2014 в 10:44 3402 4

Белият дом

Белият дом беше евакуиран заради мъж, който прескочи оградата на резиденцията на американския президент.

Президентът Барак Обама не е бил по това време в Белия дом. Той е заминал със семейството си за извънградската резиденция Кемп Дейвид в щата Мериленд, съобщи ИТАР-ТАСС.

Нахалникът, нахлул в резиденцията, е задържан от охраната и откаран в болница.

Това съобщи пред журналисти говорителят на Сикрет сървис Ед Донован, уточнявайки, че нарушителят е 42-годишният Омар Гонсалес от град Коперас Коув, щата Тексас.

Той е арестуван и го заплашва наказание, а Сикрет сървис предстои да се занимае по-подробно с мотивите за постъпката му.

Не е намерено никакво оръжие у него, Гонсалес е прескочил високата ограда, успял е да дотича до главния вход на резиденцията на американския президент, след което е бил задържан от въоръжените охранители.

По-рано от съображения за сигурност журналисти, сътрудници на президентската пресслужба и други служители, които бяха на работа в Западното крило на Белия дом, бяха приканени да напуснат територията му.

Подобни инциденти на територията на Белия дом стават по няколко пъти в годината. Последният път, когато това се случи, бе преди седмица, напомни ИТАР-ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови