ЕС санкционира хора на Путин

OFFNews 15 април 2014 в 09:35 6486 1

Външните министри на страните от Европейския съюз добавиха 33-ма украински и руски чиновници и бизнес лидери в списъка на хората, на които е наложена забрана за пътуване и чиито активи са замразени. Сред тях са членове на вътрешния кръг на президента на Русия Владимир Путин, съобщава БНР.

Русия вече реагира на първата вълна санкции срещу високопоставени длъжностни лица на Русия, като оповести, че налага санкции на 9 души.

Дългът на Украйна за газа трябва да бъде погасен и Европейският съюз може да изиграе роля в това, заяви външният министър на Люксембург Жан Аселборн след срещата с колегите си от Евросъюза. Украйна има дълг от 2.2 млрд. Вчера се е състояла телефонна конференция между министрите на енергетиката на Съюза по проблема.

Малко преди съобщението за това, Дмитрий Песков, говорителят на руския президент, съобщи, че в Кремъл до този момент не е получаван отговор на посланието на Владимир Путин до ръководителите на 18 европейски страни по проблемите на украинския дълг за газа.

Париж и Лондон изразиха тревогата си от драматичния развой на конфликта в Източна Украйна, стана ясно след телефонния разговор на френския президент Оланд и британския премиер Камерън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови