Държавната дума на Русия осъжда анексията на ГДР от ФРГ

Сергей Антонов 28 януари 2015 в 13:55 13934 47

Николай Иванов, депутат в Държавната дума на Русия

Председателя на Държавната дума на Русия Сергей Наришкин е възложил на комисията по междунароoните дела да разгледа и приеме решение, осъждащо анексията на Германската демократична република от Федералната република Германия през 1989 г.

Това е станало по инициатива на депутата и председател на КПРФ (Комунистическа партия на Руската федерация) Николай Иванов.

„Уважаеми Сергей Eвгениевич, ние всички съпреживявахме с вас, когато на 26 януари по време на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Вие трябваше да отбивате нападките на председателя Ан Брасьор, обвиняваща Русия в анексия на Крим. Предлагам като ответна реакция да се даде поръчка на Комисията по международните дела да разгледа и приеме решение, осъждащо анексията на Германската демократична република от Федералната република Германия през 1989 г. Още повече, че в ГДР, за разлика от Крим, не е проведен обществен референдум за самоопределяне”, се изказа Николай Иванов.

По-рано на заседание на ПАСЕ Наришкин се противопостави категорично присъединяването на Крим към Русия да се нарича анексия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!