Десетки хиляди излязоха на протест в центъра на Лондон

OFFNews 20 юни 2015 в 18:50 6967 15

Десетки хиляди хора се събраха днес край сградата на "Банк ъв Ингланд" в центъра на Лондон, за да протестират срещу суровите мерки за икономии на британския кабинет и управляващите консерватори, предаде ТАСС.

В голяма част от бизнес квартала на Лондон е спряно уличното движение. Край метростанциите дежурят засилени полицейски патрули. Междувременно в града прииждат нови и нови протестиращи от провинцията.

Организатор на протеста е гражданското сдружение „Народно събрание”, посочва АП. Според представителя му Сам Феърбеърн шествието ще даде тон за общонационална протестна кампания, стачки и гражданско неподчинение.

Демонстрантите смятат да стигнат до парламента. Те носят плакати с надписи „Вие забогатявате, ние обедняваме”, „Никакво орязване на бюджетните разходи”, „Избираме работни места, а не ядрени ракети”, „Торите - вън от властта”.

Протестиращите раздават списъци, в които изреждат искания към властите - недоволни са още от притока на мигранти в страната, от здравната реформа и поскъпването на висшето образование.

В акцията участват синдикалисти и членове на ред обществени организации, които бранят интересите на трудещите се, включително на инвалидите. Някои участници крият лицата си с кърпи и маски. Обстановката е спокойна и засега няма данни за инциденти, съобщи ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!