Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ДНК анализ доказа вината на българите за камиона ковчег

OFFNews 04 септември 2015 в 17:03 5175 6

ДНК анализ доказа вината на четиримата арестувани българи и афганистанец за открития край магистрала в Австрия 71 мъртви имигранти. 

По-рано днес стана ясно, че срещу останалите трима заподозрени бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група.

Сред обвинените е и 32-годишният Цветан Георгиев Цветанов, който според българските следователи е бил шофьор на камиона. 

В същото време първите резултати от аутопсията на откритите в камиона мъртви имигранти показа, че те са починали малко след качването си в превозното средство, съобщи австрийската полиция.

Като се има предвид броят на хората и количеството въздух в камиона, смъртта на имигрантите е настъпила малко след качването на групата в превозното средство, обясниха от полицията, цитирани от AFP.

За момента нито една от жертвите не е идентифицирана. Според властите обаче сред загиналите има сирийци, иракчани и афганистанци.

Според разследването бежанците са се качили в камиона около 3 часа през нощта на 26 август на сръбско-унгарската граница.

Данните от аутопсията сочат, че имигрантите са починали 24 часа преди да бъдат открити телата им.

Причината за трагедията е, че хладилният камион е бил херметически затворен, обясняват от полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!