Гърците пестят от данъци с български номера на колите си

OFFNews 17 април 2014 в 11:18 6633 0

Снимка Архив

Гърци използват български регистрационни номера на колите си, за да пестят от данъци, съобщава сайтът "Грийк репортер".

Повече от 18 000 автомобила използват нелегално български регистрационни табели, показва доклад на гръцкия отряд за борба с  финансовата престъпност.

Все повече гръцки компании умишлено регистрират бизнеса си в България поради тежката икономическа криза в южната ни съседка, показва справка на "Гардиан". По този начин собствениците им получават възможност да закупят луксозен автомобил с българска регистрация, за който да плащат данък според българските стандарти, чийто размер е значително по-нисък.

Притежателите на коли с 3600-кубикови двигатели в южната ни съседка плащат "данък лукс" от 3500 евро, докато в България подобен данък е в размер на 1111 евро.

Според данни на гръцкото посолство в София съществуват 9000 регистрирани гръцки фирми в България, като повечето от тях са създадени с именно такава цел.

Гръцкото законодателство постановява, че личните автомобили могат да носят чужди номера, само ако техните собственици перманентно пребивават на територията на страната или живеят там за период от вест месеца поради професионални или семейни причини.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!