Гръцката полиция въведе извънредни мерки за сигурност в Солун

OFFNews 04 септември 2015 в 11:43 2700 0

Гръцката полиция въведе от днес в Солун извънредни мерки по пътния трафик и охраната на обществени места във връзка с откриването на международния технически панаир. Синдикатите организират протестни демонстрации, съобщава БНР.

Солун отново е най-охраняваният град в Гърция. Тази вечер президентът на страната Прокопис Павлопулос ще открие изложението и ще се срещне с представители на световния бизнес.

В центъра на Солун, който вече е затворен за частни автомобили, се налагат строги глоби и при най-малкото нарушение от водачите. Охраняват се всички входни артерии към града.

Полицейски части пристигнаха в града от страх за напрежение и сблъсъци по време на демонстрациите на синдикатите утре. Все още няма информация дали и фермерите ще се включат в протестите.

Тази година повече от всякога дните на международния панаир ще се използват от лидерите на партиите в предизборната им кампания.

Бившият премиер Алексис Ципрас ще посети панаирното градче в неделя, а през седмицата са срещите на лидерите на опозицията с изложители и симпатизанти в Солун.

Движението по околовръстната артерия на Солун към туристическите обекти се извършва без проблем, но под контрола на увеличени екипи на пътна полиция.

Има и полицаи от отдел“чужденци“, които извършват проверки както на частни автомобили, така и на тирове за нелегален трансфер на имигранти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови