Героят, който се изправи срещу убиеца в Орегон

OFFNews 02 октомври 2015 в 20:30 8487 7

Крис Минц се възстановява. Снимка: Facebook

Ветеран от армията беше прострелян седем пъти, докато се опитваше да спаси студенти при стрелбата в колеж в американския град Розбург, в щата Орегон снощи. За щастие мъжът е откаран веднага в местна болница, опериран е и се възстановява.

Името му е Крис Минц и той просто се опита "да предпази няколко човека", както каза леля му Шелиа Браун пред NBC News. "Казаха ни, че Крис е направил героични неща, за да предпази хората", заяви г-жа Браун.

Роден в Рандълман, Северна Каролина, Минц е служил около 10 години в армията и тъкмо е започнал колеж в Орегон. Нападението в колежа снощи е поставило 30-годишния мъж в ситуация, в която или да се жертва с надеждата да спаси човешки животи или тихо да се моли за собствения си. Малко хора биха избрали първото, но той го направи. Минц е прострелян в корема, ръцете, гърба и след нападението е с два счупени крака.

"Казаха ми, че се е изправил срещу убиеца. Крис никога не би стоял отстрани и просто да гледа как нещо ужасяващо се случва", заяви братовчедът на Минц Дерек Буржо пред DailyMail.

Буржо каза още, че е постъпил заедно с Минц в армията след завършване на училище. След напускане на армията Крис Минц се е занимавал с боеве в клетка и е кандидатствал в колеж. Едно от най-съкровенните му желания обаче е да е фитнес инструктор.

Крис Минц заедно със сина му. Снимки: Facebook

В Орегон 30-годишният мъж отглежда сина си Тайрик, който по стечение на обстоятелствата точно вчера е имал рожден ден. Минц е започнал денят на трагедията в Орегон с Фейсбук пост, в който честити рождения ден на детето си.

Преди няколко дни пък съдбовно или не той е публикувал следния статус в социалната мрежа:

"Защо да губим времето си, чудейки се как и кога ще се наслаждаваме на живота. Спомените са това, заради което си заслужава да живеем. Дори лошите такива ти носят възможността впоследствие да обичаш хубавите."

Кампусът на колежа в Орегон. Снимка: Facebook

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови