Водач на антиислямското движение в Германия се снима като Хитлер (обновена)

ОFFNews 21 януари 2015 в 18:32 3991 8

Луц Бахман като Адолф Хитлер.
Луц Бахман като Адолф Хитлер.

Снимка на Луц Бахман, водача на нарастващото антиислямско движение в Германия, където той прилича на Адолф Хитлер, повдигна отново въпроса за крайнодясната позиция на движението, съобщи "Гардиън".

Бухман е на 41 г. и е син на касапин от Дрезден. Съоснователят на ПЕГИДА е направил фотосесията си по време на посещение при фризьора, където е боядисал косата си в черно, зализал я е на една страна и си е оставил мустак, подобен на този на Фюрера.

Бахман е пуснал снимката във Фейсбук, придружена от думите "Той се върна", подобно на бестселъра от 2012 г. за Хитлер - "Er ist wieder da", от Тимур Вермс.

Той е изтрил профила си в социалната мрежа малко след като медиите се свързали с него.

Читател на вестник "Моргенпост" разкри личен разговор между лидера на ПЕГИДА и негов познат от 19 септември - два месеца преди първото шествие на антиислямското движение в Дрезден. В него Бухман нарича имигрантите "добитък" и "боклук".

"Снимах се по този начин заради публикуването на аудио версията на сатиричната книга "Той се върна". Човек трябва да е способен да се самоиронизира", оправда се Бахман, но отказа да коментира разкрития си личен разговор.

Немецът, който е осъждан множество пъти за кражба, нападение и притежание на наркотици, е беше заплашен от ислямистки терористи, че ще бъде убит. Заради това предвидената 13-а демонстрация на ПЕГИДА в понеделник беше отменена.

По-рано вечерта на 21 януари Бахман подаде оставка като лидер на ПЕГИДА заради обвиненията, които бяха предизвикани от снимката му като Хитлер.

Заради нея срещу него беше започнато разследване. 

Говорителка на движението заяви, че фотографията е била направена като шега.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови