ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ СА УБИТИ, 4 ЗАЛОЖНИЦИ СА ЗАГИНАЛИ

OFFNews 09 януари 2015 в 18:01 44614 41

Снимка AFP

Четиримата терористи са убити.

В координирани акции на полицията по едно и също време са убити двамата братя Саид и Шериф Куаши, които разстреляха журналистите от "Шарли Ебдо". Братята се бяха скрили в печатница край Дамартен-ан-Гюел, на 35 км северозападно от Париж.

Ликвидиран е и Амеди Кулибали (33), който днес взе за заложници в еврейски магазин в Източен Париж, а вчера уби полицайка.

Четирима заложници са били убити в еврейския магазин, обявиха официално френските власти.

Те са били от Кулибали преди полицейската акция.

Петнайсет заложници са били спасени от супермаркета за еврейски продукти кашер. Това съобщи израелски представител, който информира журналисти за разговор между израелския премиер Бенямин Нетаняху и френския президент Франсоа Оланд.

Няма информация за приятелката на Амеди Кулибали, която беше издирвана заедно с него. Тя може би е успяла да излезе от сградата, заедно с освободените заложници, предаде CNN.

В момента полицията издирва 26-годишната Хаят Бумеден, за която се смята, че е помагала на Кулибали.

Журналистите, които се намират близо до печатницата в градчето Дамартен-ан-Гюел, съобщиха за 3 или 4 големи експлозии и стрелба, както и за пушек, който се вижда над сградата по време на полицейската операция. Забелязани са и два полицейски хеликоптера. 

При акцията са ранени двама спецполицаи. Единият е в критично състояние. 

При операцията за освобождаване на заложниците в еврейския магазин са се чули три много силни експлозии и стрелба, когато полицията е атакувала сградата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!