"Бърдмен" е големият победител на наградите на Актьорската гилдия в САЩ

ОFFNews 26 януари 2015 в 18:10 3512 0

Филмът "Бърдмен, или Неочакваната добродетел на невежеството" спечели голямата награда за „Най-добър актьорски състав” на Актьорската гилдията в САЩ.

Наградите бяха раздадени на пищна церемония снощи в изложбения комплекс „Шрайн” в Лос Анджелис, съобщават световните агенции. 

Тази година борбата в най-престижната категория на наградите беше между „Бърдмен”, „Юношество”, „ Гранд Хотел Будапеща", „Игра на кодове" и „Теория на всичко". Големият победител се оказа „Бърдмен” на мексиканския режисьор Алехандро Гонсалес Иняриту.

„Благодаря ви, това е много вълнуващо. Това наистина е най-отборният спорт. Тези хора са невероятни. Всеки път, когато се обърна, попадам на някой страхотен актьор”, заяви Майкъл Кийтън.

Отличието за най-добър актьор при мъжете отиде при Еди Редмейн за ролята му в „Теория на всичко". Във филма Еди Редмейн се превъплъщава в ролята на световно известния физик Стивън Хокинг, болен от тежка форма на склероза.

„Бих искал да посветя тази награда на хората по света, които са загубили живота си заради тази жестока болест. Докато се подготвях за ролята на Стивън, се срещнах с много хора, борещи се с този вид склероза, и със семействата им, които ги подкрепят. Невероятно съм им благодарен”, заяви актьорът Еди Редмейн.

Наградата в категорията "Най-добра актриса в главна женска роля" отиде при Джулиан Мур за работата й във филма „Все още Алис”, където се превъплъщава в ролята на 50-годишна жена, професор по когнитивна психология, която за ирония на съдбата се разболява от Алцхаймер. 

Наградите на Гилдията на актьорите са последния ориентир за разпределението на отличията на Американската академия за филмови изкуства. Церемонията по връчване на Оскарите ще се проведе на 22 февруари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови