Британски министър подаде оставка заради скандал с порнографски снимки

OFFNews 28 септември 2014 в 09:58 6294 4

Британски министър подаде оставка заради снимки със сексуално съдържание, които изпратил на журналистка, предаде Франс прес.

Брукс Нюмарк, консерватор и министър към правителствената канцелария, отговарящ за гражданското общество, обяви, че подава оставка, след като научил, че днес във вестник "Sunday Mirror" излиза статия, посветена на скандалните снимки.

Изданието съобщава, че Нюмарк, който е на 56 години, разменял порнографски снимки с журналистка, представила се за негова политическа симпатизантка. Министърът, който има пет деца и водеше кампания за увеличаване на броя и на ролята на жените в политиката също така е поканил журналистката на среща по време на конференция, организирана от британските консерватори днес.

Оставката на Нюмарк е втори удар за няколко часа за британските консерватори, след като консервативен депутат се присъедини към Партията за независимост на Обединеното кралство на Найджъл Фараж.

Дейвид Камерън е приел оставката на Нюмарк и скоро ще определи негов заместник, обяви канцеларията на британския премиер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови