Британските служби разпознаха убиеца на Фоули

OFFNews 24 август 2014 в 16:14 6381 4

MI5 и MI6 са идентифицирали самоличността на човека, заподозрян в убийството на американския журналист Джеймс Фоули, потвърдиха високопоставени правителствени източници пред в. "Сънди Таймс".

Според изданието маскираният мъж с лондонски акцент е 23-годишният Абдел Маджид Абдел Бари.

Миналата година той напуснал богатия дом (на стойност 1 милион паунда) на родителите си в Западен Лондон. Предполага се, че е отпътувал за Ирак.

Наскоро той публикувал снимка, на която държи отрязана глава.

Министърът на външните работи Филип Хамънд, който отговаря за спецслужбите, заявил пред "Сънди Таймс", че е потресен от факта, че извършителят на жестокото убийство е израснал във Великобритания. Този човек предаде абсолютно всички британски ценности, казва Хамънд.

Според него това е поредното потвърждение, че ислямският екстремизъм не е проблем само на Ирак или на Сирия. Ако терористите в тези страни не бъдат спрени, те скоро ще получат плацдарм да извършват атаки в западните държави.

На 20 август джихадисти от „Ислямска държава“, които контролират част териториите на Северен Ирак, разпространиха видеозапис, на който се вижда как обезглавяват американския журналист Джеймс Фоули.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови