Баща на пътник от полет 4U 9525: Жал ми е за родителите на Лубиц (видео)

OFFNews 27 март 2015 в 18:34 8615 5

"Не можем да заличим болката, но имаме ръце и сърца, с които можем да бъдем до опечалените, като има покажем нашата солидарност".

Това заяви германският президент Йоаким Гаук, който присъства на мемориалната церемония в памет на загиналите в самолетната катастрофа във Франция 16 увеници и техните двама учители.

Учениците от училище в от гимназия "Йозеф Кониг" в град Халерн ам Зее са били на разменни начала в Испания и са се връщали в Германия със самолета на авиокомпания Germanwings, който беше свален умишлено от втория пилот на самолета Андреас Лубиц.

В самолетната катастрофа загинаха общо 150 души – 144 пътници и 6 души екипаж.

Родителите на един от загиналите пътници - 37-годишният американец Робърт Оливър, разказаха пред АФП, че намират утеха в спомените за своя син.

Вместо да се фокусираме върху тези последни 9 или 10 минути от полета, ние предпочитаме да мислим за тези 37 години, през които сме били заедно, обяснява бащата на Робърт Оливър Калво.

Той подчерта, че не изпитва гняв към втория пилот Андреас Лубиц, обвинен в това, че е свалил умишлено самолета, убивайки всички 150 души на борда.

Много ми е тъжно за родителите на този млад пилот. Не мога да си представя през какво преминават в момента, каза той.

Робърт Оливър е живеел в Барселона, където живеят и родителите му. Той е работил за компания за дрехи в испанския град.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови