Андрeас Лубиц скрил, че има заболяване (обновена)

OFFNews 27 март 2015 в 14:37 8806 13

Снимка Reuters

Андреас Лубиц

Вторият пилот на разбилия се германски самолет във Франция, който умишлено е причинил падането на самолета, е имал заболяване, което е скрил от своите работодатели.

При претърсване на дома на 28-годишния Андреас Лубиц е бил открит разкъсан болничен лист, който доказва, че мъжът е имал заболяване, от което е бил лекуван – факти, които Лубиц не е съобщил на работодателите си.

Според откритите доказателства младият мъж е имал болничен за деня на самолетната катастрофа.

От прокуратурата не съобщават какво е заболяването.

Следователите не са открили в дома на Андреас Лубиц доказателства за политически или религиозен мотив за свалянето на самолета. Не е открито и предсмъртно писмо.

Според данни на германското издание Build Лубиц се е лекувал година и половина от депресия и това е причината да прекъсне обучението си за пилот през 2008 г.

По-късно от клиника в Дюселдорф съобщиха, че пилотът наистина е преминал лечение, но не уточниха за какво е бил лекуван той. 

Андреас Лубиц беше приет в клиника в Дюселдорф две седмици преди самолетната катастрофа. Бяха му направени редица изследвания, обясни Сюзане Допхайде - говорител на клиниката.

Не можем да потвърдим информацията за това, че Лубиц се е лекувал от депресия в нашата клиника, посочиха от клиниката.

Медицинските документи на Лубиц да предадени в прокуратурата.

Според други данни пък младият мъж се разделил наскоро с приятелката си.

Домът на втория пилот на разбилия се самолет във Франция беше претърсен, след като данните, извлечени от "черната кутия", показаха, че Андреас Лубиц е свалил умишлено самолета и е бил сам в кабината по това време, като е отказал да пусне капитана.

При самолетната катастрофа загинаха 150 души - 144 пътници и 6 души екипаж.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!