Прокуратурата се самосезира за Кристинката на Найденов

Владимир Йончев 24 август 2012 в 16:38 6014 13

 

Софийската градска прокуратура (СГП) се е самосезирала по публикациите в медиите за скандално бързото забогатяване на бившата пиарка на Агенцията по храните Кристина Спасова и е образувала преписка по случая. Това съобщи Mediapool, като се позова на източници от държавното обвинение.

Сайтът уточнява, че прокурорите тепърва ще анализират дали в разкритията има данни за престъпление и чак след това ще мислят дали да образуват досъдебно производство.

Не става ясно дали прокуратурата се е заинтересувала и от възложителите на скандалните поръчки.

Кристина Спасова се прочу със спечеления конкурс да направи срещу 94 000 лева профили на Програмата за развитие на селските райони в иначе безплатните фейсбук и туитър.

Те бяха поръчани и платени от земеделското министерство. Хубавата пиарка е работила в една от структурите му. 4 дни след като напуска си основава фирма, която само за 3 месеца прави 200 000 лева печалба. В следващите няколко месеца 25-годишната специалистка придобива 2 апартамента за половин милион лева, прехвърлени й от фирмата за пилета "Градус - 1". После си купува и завод, а заедно с него се оказва и собственик на земи за над 1 милион лева.

Нейният патрон Мирослав Найденов прави инспекция на завода малко преди сделката.

Кристина Спасова получава интересна поръчка и от друго ведмоство, в което е работила - ОП "Регионално развитие". От там е взела 35 000 лева за реклама на динозаври край село Дорково.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!