Мобилните оператори: Проблемът със SMS паркирането не е при нас

Нели Чолашка, Владимир Йончев 06 август 2014 в 19:38 7688 6

И трите мобилни оператори категорично отрекоха вината за днешния срив на системата за паркиране със sms-и в "синята" и "зелената" зона да е при тях.

Днес Центърът за градска мобилност в прессъобщение, разпространено от Столичната община, обяви, че "поради проблем на мобилните оператори системата за паркиране със SMS в "синята" и "зелената" зона в момента не работи".

Твърдението на Центъра за градска мобилност възмути мобилните оператори.

"Виваком не е имал затруднения в работата си с доставчика, който организира техническата имплементация на услугата за заплащане на паркиране чрез SMS. Компанията е предвидила при подобни проблеми абонатите на телекома да бъдат информирани чрез изпращане на релевантен автоматичен SMS. От направената проверка стана ясно, че във Виваком към момента няма оплаквания от граждани, които да са сигнализирали за проблем", отговориха ни от "Виваком".

В "Глобул" не са регистрирани проблеми и технически затруднения с ползването на услугата „SMS Паркиране“, включително по времето, посочено в някои публикации в медиите и не сме получавали оплаквания, свързани с изпращането на SMS към номерата за заплащане на паркиране в "синя" и "зелена" зона, коментираха и от "Глобул".

Категорични сме, че технически проблем при нас няма, заявиха от Mtel.

Днес системата за паркиране чрез SMS рухна за 7 минути, което стана повод за необичайното прессъобщение на Центъра за градска мобилност.

Сривовете в системата за паркиране, които по принцип са изключително редки, рязко зачестиха в последните дни, след като стана известно, че ЦГМ е стартирала скандален търг.

Както OFFNews.bg писа, в него ЦГМ предлага да загуби 2,5 милиона лева, като вместо 90% от цената на sms-a взима 85%, без да е ясно какво налага промяната. 

Днешното прессъобщение на ЦГМ стана повод за въпроси дали сривовете не са симулирани, за да се оправдае скандалната поръчка. Тези въпроси зададохме и на ЦГМ.

От ЦГМ ни казаха, че ще ни отговорят до края на седмицата или в началото на следващата, защото изпълнителният им директор Симеон Арнаудов е в отпуска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови