новините от: днес / вчера / Архив
16 април 2014
Препоръчано от OFFNews
Провери дали някоя партия не е откраднала...
Вина имам и аз, вина има и неговата бивша...
Кавъри на "Happy" от целия свят разплакаха...
Вторият директор на НБМГ е над...
Купуваме F-16. Сделката за изтребителите...
Стотици алармират, че партии са откраднали...
Как Русия инструктира сепаратистите в...
FACEBOOK
Искате ли НАТО да разположи войски и техника на територията на България?
Да, трябва да ни защити от Русия
Не, Русия не ни е враг
Ако се наложи, ще го преглътна
НАТО ВЪН!
резултати
Анонси
OFFNews търси да назначи Sales мениджър
Пловдив обяви конкурс за...
Мтел набира проекти, които да...
По-ниски цени за бърз интернет и...
Как ще плащаме сметките за парно...
Владимир Каролев и Александър...
Допълнителни прожекции на София...
Партньори

Министерската девойка вече е милионерка

 

Нежната пиарка, обслужваща земеделския министър Мирослав Найденов и подчинените му ведомства, вече е чукнала първия си милион и наближава втория. Това сочат сметките само от разкритите до момента сочни сделки на 25-годишната Кристина Спасова.

Бившата пиарка на Агенцията по безопасност на храните към земеделското министерство е взела и земи и имущество за над 1 млн. лева, когато е купила част от завода за преработка и консервиране на диво-растящи плодове и гъби "Био Ем Ди"-Берковица.

Така тя вече е съсобственик на земите на завода и арендатор на стотици декари земя, апортирани в дъщерно дружество на "Био Ем Ди", сочат данни от Търговския регистър.

Дъщерното дружество се казва "Био Ем Ди - 1". В него са апортирани стотици декари земя. Общата стойност, на която са оценени имотите, е 1 127 760 лв. То е създадено на 2 април 2012 г. През юни същата година Спасова придобива значителна част от печелившото предприятие "Био Ем Ди".

Спасова купува лично и чрез фирмата си "Кей Ем Ком" общо 28% (2% за Спасова и 26% за фирмата й) от впечатляващо добре печелещото предприятие в Берковица.

Дъщерното дружество се управлява от Димитър Младенов, който е създал завода през 2007 г. В момента заводът има двама управители - Спасова и Младенов.

Родената през 1987 г. Спасова работи като пиар в подчинената на земеделското министерство Българска агенция по безопасност на храните до 26 септември 2011 г. Само 4 дни по-късно излиза регистрацията на фирмата й "Кей Ем Ком", която печели скандално поръчка на земеделското министерство за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) във Фейсбук и Туитър.

От нея фирмата на Спасова взема 94 000 лева, за да създаде профили на ПРСР в иначе безплатните Фейсбук и Туитър.

През април и юли 2012 г. фирмата си купува два луксозни апартамента в офис сграда на бул. "България" в София за над половин милион лева.

Печели и други поръчки. Срещу 35 000 лева, осигурени по проект по Оперативна програма "Регионално развитие" и община Ракитово, фирмата трябва да рекламира проект за изграждането на Джурасик парк край родопското село Дорково. Договорът е спечелен през юни 2012 г.


Pitast12:58 24 авг 201204
+ 0
- 0
Кой да каже?! Не ставай смешен.
Wattie10:20 24 авг 201203
+ 0
- 0
Този случай вече стигна до безобразни висоти. Не защото излизат още и още нови неща. А защото министър-председателя НЕ реагира по никакъв начин. Поне да излезе да каже "ще извършим проверка". Срамота!
Марин07:58 24 авг 201202
+ 0
- 0
Изключително арогантен, явно е рекетирал по някакъв начин производителя и онзи е прехвърлил като "благодарност" част от собствеността. Прокуратурата не иска да се самосезира, явно някой трябва да го направи.
Интересно, но всички най-големи магарии стават през лятната ваканция на Парламента и на разните общини, агенции и държавни органи.
huanitomuerte00:31 24 авг 201201
+ 0
- 0
Има ли паница пред Найденов (на снимката)... ИМА!!! Млади гаджета има ли???? ... ИМА!!! Е? Живеем в БГ .... Какво се очаква? Да не си мислите че този човек ще си изпълни предизборната платформа... Или самоотвержено ще направи нещо което е по-различно от "общоприетото" на хората на подобен пост?.... НЕ!!!! .... "Аграр", "Земеделец", "Министър" и "народен избраник" в БГ ВСЕ ОЩЕ СА ДИАГНОЗА -А НЕ ПРОФЕСИЯ!
 

Още от : Разследване

Всички текстове и изображения публикувани в OffNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.