Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Клони и боклуци затрупаха Централните софийски гробища (снимки и видео)

Владислава Тричкова 28 февруари 2015 в 06:28 11742 3

Боклуци заливат и гробовете, и алеите на Централните софийски гробища (ЦСГ), видя репортер на OFFNews след подаден сигнал от наш читател. 

Опаковки, счупени кошчета за боклук, десетки паднали клони от дърветата - ето това срещат хората, посетили гробищата, за да почетат паметта на своите близки. 

Впечатление правят не само мръсните гробове, а и неподдържаните урнови гробни места. Много от тях са отворени или счупени, а имената и годините на покойниците са почти заличени.

Столичани, а и не само, плащат немалко пари, за да могат да погребат близките си на Централните софийски гробища. Справка на сайта на Централния гробищен парк показва, че всеки желаещ може да разполага с единично гробно място за вечни времена срещу сумата от 570 лв. без ДДС или пък с урново гробно място, отново за вечни времена, срещу 285 лв. без ДДС.

Цената на една урнова касета е 130 лв., а на ковчег варира от 50 до 450 лв. От гробищния парк предлагат още услуги, сред които необходимите за едно погребение - некролози, снимки, бръснене, гримиране и т.н.

Ценоразписът на ЦСГ обаче включва и доста други услуги, които са по желание на близките на покойника. Сред тях е и еднократно почистване на гробно място срещу сумата от 45 лв. 

Към момента задължението за почистване на гробните места е на близките на починалите. Това донякъде обяснява защо едни гробни места са доста по-замърсени от други.

Обяснение обаче защо клони от дървета и боклуци заливат алеите на Централните софийски гробища няма. 

От OFFNews обещаваме, че ще продължим да следим случая, за да разберем кой всъщност не си върши работата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews