Вижте палата, в който живее Бареков

Екип на OFFNews 04 март 2014 в 19:15 52042 50

Снимка Google street view

Лидерът на организацията „България без цензура“ Николай Бареков живее в луксозен палат в столичния кв. Драгалевци. Това съобщи сайтът Vevesti.bg, позовавайки се на хора, търсили имот в района и научили от собственици на имоти в съседство, че делят една улица с новия политик.

OFFNews потърси за коментар Бареков, който първоначално отказа да отговори дали живее в луксозната вила с мотив, че живее на „10-15 адреса“ и не иска да ги разкрива заради „смъртни врагове на гърба си“.

По-късно той сам се обади в редакцията и потвърди, че обитава имота под наем. Според офертите на имотните агенции, наемът за къща в Драгалевци варира между 1000 и 10 000 лева за месец.

Къщата е строена преди 5-6 години и е продадена в края на 2013 г., като веднага след това в двора й са монтирани будка за охрана и химическа тоалетна. По информация на Vevesti политикът живее там от Нова година.

Проверка на OFFNews в имотния регистър показа, че въпросният имот е купен в началото на декември от фирма „Инвестиция БГ“. Фирмата е създадена само 2 седмици преди това – в края на ноември. Нейни собственици са Иванка Неделчева (27 г.), Тина Веселинова (26 г.) и Магдалина Христова (25 г.), а предметът й на дейност е покупко-продажба, и управление на недвижими имоти.

Въпреки този предмет на дейност, в имотния регистър няма да "Инвестиция БГ" да е осъществила друга имотна сделка.

Цената на сделката за къщата и прилежащия парцел от 1.5 декара не е известна. Според брокери на недвижими имоти цената би трябвало да надхвърля 1 милион лева.

Пред входната врата от 2 месеца спират два черни джипа, единият от които „КИА-Соренто“, а Николай Бареков се вози в нов модел „Рейндж Роувър“. Бареков потвърди, че използвал служебен „Рейндж Роувър“.

Николай Бареков официално излезе от ръководството на ТВ7, където беше изпълнителен директор, за да влезе в политиката. Той обяви, че в първите си месеци политическият му проект "България без цензура" ще се издържа изцяло от спестяванията му и стях ще плаща за организиране на структури, наем на сгради, организиране на събития и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!