Проф. Николай Василев: Окупаторите на СУ са за разстрел

OFFNews 27 януари 2014 в 19:06 21860 72

Проф. Николай Василев. Снимка: Булфото
Проф. Николай Василев. Снимка: Булфото

Тези келеши ще съсипят, ще унищожат национална духовна светиня, те са просто за разстрел, заяви пред БНР преподавателят от Софийския университет проф. Николай Василев.

Изказването на Василев, който е бивш вицепремиер и министър на образованието и науката, е по повод окупацията на Софийския университет "Свети Климент Охридски".

Аз мога, примерно, от името на поне стотина достойни и авторитетни българи да поискам окупаторите – келеши да бъдат изкарани с ритници от Алма Матер. И мисля, че това е абсолютно демократично задължение на прокуратурата и на полицията, защото те разчистват една терористична група. Това е терористична група, заяви проф. Николай Василев в ефира на БНР.

Някои смятат, че насилственото им отстраняване щяло да ги превърне в герои. Лично аз не виждам кой сериозен българин би припознал някакъв героизъм в цъфналите по малоумните им задници синини и червенини. Има, разбира се, и по-сладък вариант: самите студенти да се разправят с лъжестудентските гьонсурати. Да превземат университета и по изконно българския метод на шамарите и шутовете да прочистят националната духовна светиня от вонята на политическа мърша, каза още бившият образователен министър.

Това са провокатори, едни кретени, келеши, които или са стимулирани от Борисов, Костов, или от някакви агресивни протестъри в жалък опит да съживят миналогодишните глупости, или са стимулирани от правителството, просто да ги използва като фарс за окончателно компрометиране на всякакви протести. Но и в двата случая е отвратително морално падение, коментира Василев.

Според проф. Василев е крайно време прокуратурата да се намеси: „Аз мисля, че трябва да бъдат съдени и да платят за всички открити липси. Истинските студенти от университета могат да ги съдят за пропуснати ползи. Нахално и антидемократично безобразие е десетина келеши, и двайсетина да са, да връзват свещения ми университет с веригите на собствената си мозъчна недостатъчност“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!