Протест срещу Бат Сали блокира пътя към граничен пункт Гюешево

OFFNews 07 ноември 2014 в 19:45 3938 1

Снимка Сергей Антонов / Архив

Снимка от демонстрацията на кюстендилци срещи Бат Сали в София.

Граждани от Кюстендил, които за пореден път протестират срещу депутатското място на Александър Методиев - Бат Сали, блокираха пътя към граничен пункт Гюешево.

Пътят през Гюешево за Македония е затворен с голям транспарант, на който пише: „Не на Бат Сали, не на подмяната”, съобщава агенция "Фокус".

Кметът на Кюстендил Петър Паунов присъства на демонстрацията, с него е и председателят на Общинския съвет в града Иван Андонов.

„Бат Сали – платената грешка на закона”, „Бат Сали – моралът свършва тук”, „Защитаваме правата си”, „Кюстендил не е градът на Бат Сали” и „Край на подмяната” са само част от плакатите, които носят протестиращите срещу  Александър Методиев.

Същевременно около 300 жители на Дупница блокираха движението на Главен път Е-79 - Пирин. Протестът е в района на пл. "Демокрация", на мястото на дупнишките барикади от 1997 година. 

Час преди протест, жителите на Дупница бяха призовавани с музика да се включат в протестните действия срещу влизането на Александър Методиев за депутат в 43-то НС.

През последния месец граждани на Дупница и Кюстендил направиха редица протести, за да изразят  недоволството си от издигането на Александър Методиев - Бат Сали от ДПС за народен представител от Кюстендилския избирателен район.

На предсрочния вот Методиев събра едва 864 гласа от 61 528 гласували в Кюстендил, но заради разпределението на гласовете от чужбина стана народен представител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови