Протест на 5000 ловци и рибари блокира центъра на София

OFFNews 11 юни 2015 в 07:53 7425 7

Ловци и риболовци излизат на протест днес в София, мотото на бунта е за „За европейско бъдеще на ловното движение в България!”. Над 5000 се очаква да се включат в митинга пред парламента, заради шествието се променя движението в столицата, съобщи "Московска" 33. 

Националното ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България” е внесло 60 искания за промени в Закона за лова. Те настояват за бързо приемане на стратегия за ловното стопанство в България, както и за нови ясни правила и регламентирани отговорности. Искат забрана за лов на дива свиня в оградени и свободни площи, а също се обявяват и против поставянето на капани. 
Искат и промяна в някой срокове за лов, както и за връщането на статута на националната организация, уточнява БНТ. Съюзът е най-старата и най-голяма доброволна природозащитна неправителствена организация в България, обединяваща над 120 000 членове. 

Сегашните промени на закона не са достатъчни, за да се спре с порочните практики на частните ловни стопанства, оплакаха се ловците, цитирани от Дарик. 

От 8.00 часа до приключване на мероприятието на 11 юни се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства около Националния стадион „Васил Левски“. Шествието ще тръгне в 11.30 часа от улица Гурко, надясно по бул. „Левски“, наляво по бул. „Цар Освободител“ с провеждане на митинг от южната страна на пл. „Св. Александър Невски” до 14.30 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови