"Протестна мрежа" иска разпускане на парламента и предсрочни избори

ОFFNews 30 юли 2015 в 16:04 5600 10

След избирането на депутата от БСП Мая Манолова за омбудсман от "Протестна мрежа" излязоха с официална позиция, че искат разпускане на Народното събрание и предизвикване на предсрочни парламентарни избори.

Междувременно стана ясно, че #ДАНСwithme излиза на протест срещу решението Манолова да стане новият омбудсман

Избирането на Манолова за обществен защитник на републиката не е единствената причина за искането на "Протестна мрежа". Те изброяват 7 причини, които според тях са основателни за разпускането на Народното събрание. Сред тях са "историческият компромис" със съдебната реформа, доклада за КТБ, отпадането на дава от въпросите за предстоящия референдум и поправките в закона за НСО, които дават на орханителите не само полицейски права, но и свободата да бият бременни жени.

"Този, далеч неизчерпателен списък, както и многобройните предходни решения или липса на такива, по важни за страната въпроси, за които ПМ е реагирала своевременно, доказват все по-убедително, че и това събрание не е “Народно” и не защитава интересите на народа, а тези на окупиралата всички властови позиции Мафия", пише в позицията им.

От "Протестна мрежа" заявяват, че българските народни представители, институции и управляващи трябва да са заедно с народа си в борбата срещу мафията, а не "да и слугуват под благовидни предтексти".

Позицията им завършва с думите "Граждани срещу мафията!".

Ето ги всичките 7 причини, заради които "Протестна мрежа" иска разпускане на парламента:

1. Подмяната на Съдебната реформа и превръщането й в обект на задкулисни договорки;

2. Излъчването на спорни кандидатури за Омбудсман без да се направи поне опит за допитване до гражданите, чийто защитник трябва да е и избирането на тотално компрометирала се партийна функционерка за такъв, в нарушение на закона.

3. Смехотворния доклад за КТБ, в който прокуратурата не се споменава.

4. Подмяната на волята на народа и ограничаването на Пряката демокрация при обсъждането и гласуването на Рефереднума.

5. Приемането на т.н. „пенсионна реформа“ с гласовете на ДПС

6. Преназначаването на провалилия се управленски екип на БНБ, предхождано от назначаването на провалил се зам. министър за неин Гуверньор.

7. Позорната поправка в закона за НСО, която разширява прекомерно кръга на охраняваните за сметка на данъкоплатеца лица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!