Пловдивчани протестираха в подкрепа на Цветан Василев

Ивайло Анев 08 септември 2014 в 21:27 5244 1

Снимка Plovdivnews

Около 100 човека, клиенти на КТБ и фенове на "Ботев"- Пловдив, се събраха на протест тази вечер. Те за пореден път поискаха незабавно решаване на проблемите, свързани с банката и предприемане на мерки срещу виновниците.

По време на целия протест, който продължи около час, феновете скандираха в подкрепа на Цветан Василев.

„Очакваме банката да бъде оздравена. Не е нормално главният прокурор Сотир Цацаров и заместник-главният прокурор да се изказват как трябва да бъде оздравена една банка”, заяви на днешния пореден протест в Пловдив един от организаторите Илия Зюмбилев. Според него това е недопустимо да се казва от хора, които не са икономисти и юристи.

Зюмбилев е на мнение, че опитът за фалит на банката ще доведе до тежка икономическа криза. „Буквално ни чака една много тежка зима. Ако вие фалирате една четвърта по големина банка, в която и да е страна по света, това означава загуба на десетки хиляди работни места”, заяви Зюмбилев. Той призова главният прокурор и други прокурори да не се изказват как трябва да бъде оздравена една банка, а да гледат своята дейност.

Протестиращите са подали сигнали до Цацаров за кражба на клиенти на КТБ, дали са адекватни действията на квесторите, както и имало ли е забрана на служителите на банката да участват в протеста. Зюмбилев попита това разследва ли се от прокуратурата?

Феновете на футболен клуб „Ботев” (Пловдив) също подкрепиха протеста и заявиха, че ще продължават да го правят. „Чакахме институциите достатъчно време, за да си свършат работата. В момента само оказваме подкрепа, но в скоро време ще направим така, че да се наложи да си свършат работата, защото се убедихме, че в тази държава докато няма натиск не се решават проблемите”, заяви Велизар Цоакидис от привържениците на ПФК „Ботев” (Пловдив).

Следващият протест е насрочен за 15 септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови