Парламентът ще светне с надпис #КОЙ 2 години след началото на "ДАНСwithme"

Сергей Антонов 13 юни 2015 в 16:26 10328 14

Плаката на Протестна мрежа

Тази вечер Протестна мрежа ще отбележи две години от началото "ДАНСwithme" със светлинна акция пред Народното събрание. На сградата на парламента ще бъде прожектиран надпис #КОЙ.

Паралелно върви и друга акция с плакати, разлепени в столицата и други градове на страната. Целта е да се припомни защо бяха протестите както и това, че моделът "КОЙ" все още е на власт, споделиха активисти на Протестна мрежа.

Организаторите на акцията задават въпросите: "КОЙ все още купува избирателите, за да решава вместо вас", "КОЙ все още краде парите ви, за да ги раздаде на съучастниците си", "КОЙ все още прокужда децата ви в чужбина, за да няма отпор", "КОЙ все още не иска рефома на съдебната система и разследване на КТБ", "КОЙ все още иска да сме бедни и апатични, а не гневни и протестиращи".

Протестна мрежа призовава също: Не се отказвайте, не се страхувайте и ще успеем.

Протестите "ДАНСwithme" започнаха на 14 юни 2013 г. след скандалното избиране на депутата от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Това доведе до оставката на Пеевски от поста, а след повече от 400 дни протести и до оставката на кабинета Орешарски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!