Пак протести "на кафе" пред НС, този път срещу "съдебната реформа" на ДПС

OFFNews 21 юли 2015 в 11:51 5444 12

Протестна мрежа подновява протестите "на кафе" пред Парламента.

Причината - прокарваните от ДПС промени в конституцията, които да направят съдебна реформа по модел на партията на Доган, Местан и Пеевски.

Първият ще бъде утре, от 8:30 ч. Той бе анонсиран, след като лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че сегашният проект за изменение на конституцията на Реформаторите трябва да бъде оттеглен, а на негово място ДПС щели да внесат свой проект, който да прокара "консенсусни" промени с цел съдебна реформа. Местан поиска това да стане незабавно, както и Народното събрание да гласува законопроекта на ДПС извънредно, през август, когато по принцип е лятната ваканция на депутатите.

"ДПС поиска разписването на нови конституционни промени по техен модел. Ахмед Доган (Хидроинженера), Лютви Местан (агент Павел), Йордан Цонев (Ментата) и Делян Пеевски (10) ще правят "Реформа"... Елате на служебния вход на Народното събрание всяка сутрин, докато депутатите не разберат, че искаме истинска, а не фалшива или "изтъргувана" Правосъдна реформа", се казва в призива за утрешния протест във фейсбук страницата му, озаглавена "Кафе зад Парламента за истинска Правосъдна реформа или #ОСТАВКА"

Протестите "на кафе" пред Парламента започнаха с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски, предложило Делян Пеевски за председател на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!