Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

От днес започват нови протести за цените на горивата

OFFNews 01 септември 2015 в 08:07 3959 9

За днес е организиран нов протест срещу цените на горивата. Недоволните граждани ще се съберат в 18:00 на площада пред Народното събрание.

Очаква се това да е само първата демонстрация, а идеята е протестите да станат ежедневни. Протестът беше обявен във Facebook, където вече над 3,5 хил. души са заявили, че ще присъстват.

"Българи дойде време отново да сме задружни. В цяла Европа горивата са по-евтини отколкото в България. В цяла Европа доходите им са в пъти по - големи отколкото в България. Всички заедно можем да променим това. Виновните са в парламента и е време да им потърсим сметка", пишат организаторите на събитието в социалната мрежа.

Протестиращите изтъкват пет основни причини за недоволството си:

"1. Не сме доволни от цената на горивата
2. Не сме доволни от качеството на горивата
3. Не сме доволни от борбата с монополи. Тя е неефективна.
4. Високата цена на горивата пряко завишава цената на всички продукти от първа необходимост. Така се срива икономиката на страната ни.
5. Ако не може да се свалят цените на горивата, то да се вдигнат заплатите по среден европейски стандарт! Минимална заплата 800 лева!"

Припомняме, че през 2011 г. в София отново бяха организирани протести срещу цените на горивата, а след това и срещу цената на тока. Точно тези демонстрации доведоха до падането на първото правителство на министър-председателя Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!