Община Варна отстъпи пред исканията на протестиращите

ОFFNews 05 август 2015 в 18:23 4723 3

Снимка БГНЕС

Протест в Общинския съвет на Варна.

Общинският съвет на Варна прие исканията на протестиращите, които прекъснаха днешното му заседание, и отмени решението си за подробен устройствен план на квартал "Чайка", според който се предвиждаше строеж на нови сгради, съобщи БНР.

Решението за построяване на жилищна сграда за социално слаби в квартал "Възраждане" също бе отменено. Хората от квартала започнаха подписка, в която се включиха над 2500 души, защото смятаха, че в блока с 250 апартамента, ще бъдат настанени роми.

Днес 400 варненци окупираха залата на общинските съветници, които бяха помолени от кмета на града Иван Портних да осигурят спокойно провеждане на сесията, тъй като решенията засягат европроекти на града на стойност над 150 милиона лева.

В протеста се включиха и собственици на заведения по централната пешеходна зона, които демонстрираха недоволство заради предстоящия ремонт на ларгото в участъка от "Севастопол" до ФКЦ, таксата за тротоарно право и липсата на диалог с местната власт.

Присъстваха и служители на "Транстриумф холдинг", обезпокоени за бъдещето на фирмата. Очаква общинската фирма "Градски транспорт" да поеме обслужването на всички линии в морската столица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!