Над 100 души на протест срещу управлението на КОЙ (снимки)

OFFNews 05 март 2015 в 18:50 5986 6

Над 100 души се събраха пред сградата на Президентството на протеста, организиран от Протестна мрежа в защита на подалия оставка вътрешен министър Веселин Вучков и срещу „управлението на КОЙ“.

В протеста се включи Жана Иванова, известна като Джейн Грийн – едно от лицата на протеста срещу правителството на Пламен Орешарски. Сред протестиращите е и Деси, чиято снимка с полицай по време на протестите стигна чак до Холивуд във филм с участието на Мерил Стрийп.

Сред демонстрантите се виждат и други познати лица от протестите срещу правителството на Орешарски като Асен Генов, както и Манол Глишев и Борис Рангелов от Ранобудните студенти. Освен това Ивет Добромирова и Юлия Берберян.

"Моделът КОЙ и ДПС все още управляват", обяви един от демонстрантите. 

"КОЙ, чоджум, държи Боко за шлифера", се казва на един от плакатите на демонстрантите. 

На друг плакат пък беше изписано "Да се махне валутният борд" и протестиращите обявиха човека, който го държи, за провокатор, тъй като е присъствал на протестите на "Атака" и БСП, затова поискаха да си тръгне. 

Около 19.00 часа протестиращите се преместиха пред сградата на Министерския съвет. Полицаи направиха жива верига пред сградата. 

Протестиращи викат "Докога", "Започвайте реформите", "Тук не е Москва" и "Кой държи шлифера". 

Те обясниха, че искат да видят ясни следи за реформи - в съдебната система и администрацията, както е било обещано. Протестиращите се заканиха в противен случай да започнат отново протести и да поискат оставката на кабинета. 

Един министър ясно показа, че иска реформи и си отиде. Дойде друг – още по-странен, но Писанчев и Лазаров още не са си подали оставките, заяви Манол Глишев.

Демонстрантите са категорични, че Лазаров и Писанчев трябва да си отидат от постовете си, но и не трявба да бъдат сменени със същите послушковци.

В протеста се включи и майката на загиналия по време на операцията срещу барикадиралия се в дома си в Лясковец Петко Петков – командоса Емил Шарков. Жената донесе със себе си портрет на сина си и обяви, че „ако няма реформи, хората ще продължат да умират по този начин“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови