Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Манифестация за 9-и: Днес лайноморие, догодина - лайногорие (галерия)

ОFFNews 09 септември 2015 в 18:10 6897 0

Снимка OFFNews

Днес пред Министерския съвет на бул. “Дондуков” №1 се проведе "Деветосептемврийска манифестация срещу унищожителите на Пирин".

Протестиращите настояваha Проектите за нови Планове за управление на Пирин и на Витоша да бъдат върнати за цялостна преработка от МОСВ и да бъдат наказани министрите на туризма и на спорта за открито лобиране за олигархични интереси.

Хронология на протеста:

19:54 ч. - Събралите се бавно се разотиват.

19:30 ч. - Демонстрантите скандират "Мафия" ,"Оставка" и "Пирин". Те настояват за оставките на министъра на спорта и на министъра на туризма.

19:05 ч. - Около 20 полицаи охраняват "манифестацията". Демонстрантите са около 80 души и остават пред МС.

18:50 ч. - Около 70 души в момента са пред сградата на Министерски съвет. Те са издигнали плакати с надписи "Олигарси и министри убиват Пирин" и "Спасете национален парк Пирин".

"Тоталитарната власт в България не е свършила. Въпреки гражданските протести, настояващи за законност, все още виждаме как български министерства работят за олигархични интереси:

Две български министерства (на туризма и на спорта) са молили тайно ЮНЕСКО да допусне строителство на още писти и лифтове в Национален парк Пирин. Това трябва да стане чрез новия План за управление на Пирин, който е в процес на одобрение от МОСВ.

Въпреки че ЮНЕСКО категорично са отхвърлили искането, проектът за План за управление е факт и неговите автори явно работят за застрояването на планината", гласят мотивите на протестиращите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews