И фенове на ПФК Левски се вдигат срещу Бат' Сали

OFFNews 14 октомври 2014 в 11:36 2804 16

Националният клуб на привържениците на ПФК Левски призова всички свои членове и фенове на отбора да се присъединят към протестите срещу избора на Бат' Сали като депутат от Кюстендил. 

НКП призова за "мирен протест срещу подмяната на вота" чрез съобщение в сайта си: 

Националният клуб на привържениците на Левски призовава всеки свой член, който смята, че протестът на българските граждани срещу преразпределението на мандатите от изборите е справедлив, да се присъедини към него както в София, така и по местоживеене.

НКП застава зад всяка мирна форма на протест срещу очевидната подмяна на вота на хората от Кюстендил, Дупница и Габрово, чийто избор не праща в парламента нито Бат' Сали, нито Четин Казак от ДПС.

Днес се готвят редица протести в София, Дупница, Габрово, Кюстендил и Ямбол на граждани, недоволни, че заради изборната система у нас депутати с по 800 гласа ще представляват града им в Народното събрание. 

По случая вчера Лютви Местан даде пресконференция, където обяви, че "ДПС са най-малко виновни за ситуацията". 

„Общият брой мандати е константна величина. От някъде трябва да се получат тези мандати. Това е въпрос на закон и изборна система, която беше променена през 2009 г. и тогава от ДПС бяхме против. Казахме, че ще станат аномалии, но промяната беше направена заради ДПС и против ДПС. На някои партии им бодеше в очите, че имахме 5 от 5 мандата в Кърджали“, обясни вчера Лютви Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!