Ирена Кръстева запази марката "КОЙ"

ОFFNews 15 юли 2015 в 14:59 21818 23

Управляваното от Ирена Кръстева дружество "Пресмаркет" е подало заявка за запазване на марката "КОЙ".

Заявката е изпратена в Патентното ведомство на 30.04.2015 г.

Към момента тя е със статус "неплатени такси".

"Пресмаркет" претендира за права и върху изписването на марката на латиница - KOJ.

Процедурата за регистрация на марки изисква да се подаде заявка в Патентното ведомство. То от своя страна трябва да проучи 2 неща - първо - дали някой вече не използва тази марка, и второ - дали изобщо тази марка подлежи на регистрация, защото се приема, че върху някои думи и словосъчетания (например България) не може да има права.

Случаят с "КОЙ" обаче едва ли е такъв. От 2000 г. до 2010 г. фирмата "Алба С" е държала правата върху словната марка "КОЙ", но патентът е изтекъл, без да бъде подновен.

КОЙ стана нарицателно по време на протестите през 2013 г., които започнаха след назначаването на сина на Ирена Кръстева - делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Малко след като новината беше забелязана от финансовия журналист Мирослав Иванов, Александра Семерджиева от юридическата кантора "Манев и партнърс" написа във личния си профил във Фейсбук следното съобщение:

Заявката е правена от нас - отлично знаете, че се грижим за марките на групата на Ирена Кръстева. Целта е да се запази действието на вече регистрирана марка "Кой?", под която Блъсков* издаваше едноименно списание преди десетина години. Тя изтече през 2010 г.

Вярно е, че е налице съвпадение с едноимения хаштаг, но освен че грешката е забавлително вярна, тук няма нищо друго интересно.

----------
*Блъсков - вероятно се има предвид главният редактор на вестник "Труд" Петьо Блъсков, по-известен напоследък като "Калоян Стоев"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!