Жандармерия и полиция спряха протеста на ромите в Гърмен

OFFNews 11 септември 2015 в 12:00 4707 8

Снимка БГНЕС

Жандармерия с щитове, палки и каски прегради пътя към Гърмен. Срещу нея се движат около 800 роми със скандирания „Оставка”, предаде БГНЕС .

Две полицейски коли са преградили входа към Гърмен на около 10 метра след разклона за селата Ковачевица, Горно Дряново и ромската махала. В шествието има и деца, води се от автомобил БМВ.

Ромите са на изхода преди разклона и тръгват към общината в Гърмен. Въпреки че нямат разрешение за шествието, а само за мирен протест пред социалния дом в квартала, жени, деца и възрастни в 10.55 ч. тръгнаха към общината.

Двама от протестиращите имат на гърбовете си надписи: „Минка, Капитанова - оставка”. Kордон на жандармерията вече спря протестиращите роми на входа на Гърмен. Засега няма сблъсъци. Протестиращите искат да дойде кметът Минка Капитанова при тях и да им узакони къщите и твърдят, че тя е взела пари за събарянето на 124-те незаконни постройки, от които 11 са съборени досега.

Засега жандармерията удържа с жив щит около 800-те роми, зад тях са коли на полицията, които са преградили улицата, така че да не премине никой към входа на Гърмен.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови