Два партийни протеста пред НС срещу новия заем

OFFNews 25 февруари 2015 в 07:28 6518 16

Снимка БГНЕС

Мая Манолова на протест срещу новия заем

Партийци от "Атака" и БСП ще протестират пред парламента, където днес се очаква да бъде гласуван новият заем от 16 млрд. лева. 

Националистите съобщиха, че организират митинг–шествие под надслов „Атака" казва НЕ на военния заем от 27 милиарда лева“.

Привържениците на "Атака" ще се съберат в 9 ч. пред паметника на Цар Освободител срещу Народното събрание и после ще тръгнат към Министерския съвет, където Волен Сидеров ще говори пред митинга.

БСП също подготвя "събиране" пред парламента на симпатизанти, неправителствени организации и недоволни от тегленето на нов заем, съобщи Янаки Стоилов на брифинг след заседание на Изпълнителното бюро. надсловът е "Не искам живот на заем".

Имаме съмнения, че дългът е за превъоражаване, уточни Стоилов. Техният протест е насрочен за 10 ч. пред Народното събрание.

Очаква се АБВ да гласува против новия заем, докато другите коалиционни партньори на ГЕРБ от Патриотичния фронт все още не е ясно как ще гласуват.

БДЦ ще се въздържат при гласуването, като според тях "все още няма прозрачност по темата".

Димитър Горов от БСП каза снощи в предаването "Референдум", че единственото отговорно гласуване утре е против изтеглянето на заема.

РБ ще подкрепи тегленето на новия заем от 16 милиарда лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!