БСП на протест в Перник и Варна срещу новия заем

OFFNews 24 февруари 2015 в 21:06 6990 13

Снимка от демонстрацията на БСП във Варна

Симпатизанти и членове на БСП протестираха днес във Варна и Перник срещу новия заем от 16 млрд. лева.

Във Варна демонстрацията се проведе пред областната администрация, а събитието беше организирано от местните социалисти.

„Това, което се случва в момента, минава границите на всичко. Нямало е досега правителство, което да си позволява по такъв арогантен начин да се отнася към българската държава и към всеки един българин. За какво са тези 16 милиарда – за да се увеличат пенсиите ли, да се увеличат заплатите ли или да се развитие на икономиката? Затова ли са или са част от поредния грабеж от българите? Кой ще ги изплаща тези пари – ние, всички заедно, децата ни, внуците ни? Искаме ли да влезем в поредната спирала на банковия банкрут на държавата ни? Трябва много ясно и категорично да се противопоставим на това поредно ограбване на държавата ни. Да кажем край на този кабинет Борисов, за да няма повече безумия и кражби“, заяви градският председател на БСП - Варна Борислав Гуцанов пред събралите се.

Пламен Стоянов от ръководството на БСП в областта пък е на мнение, че за изминалите 100 дни правителството е показало, че се готви за кражби.

„Първо бяха пенсионните фондове, сега 16 милиарда лева заем, за да оправдаят връщането на 5 милиарда. Министърът на регионалното развитие се опитва да въведе тол такси за магистралите, които са строени с наши и на родителите ни пари“, каза той.

Днешният протест на БСП в Перник

В Перник симпатизанти и членове на БСП също протестираха срещу новия заем, но освен това се обявиха против войната в Украйна.

Демонстрацията беше организирана от ръководството на БСП в града и се проведе пред сградата на областната администрация в Перник.

Протестиращите скандираха лозунги срещу войната и призоваха към отворена политика, както към Европа, така и към Русия. „Искаме мир, а не санкции”, „С Европа, но никога срещу Русия”, „БСП е против санкции срещу Русия”, „Кой ще връща тези 16 000 000 000” - бяха част от лозунгите на протеста.

На демонстрацията присъстваха организационният секретар на НС на БСП Станислав Владимиров, народният представител Валери Жаблянов, областният и общински председател на БСП-Перник Ненко Темелков, журналистът Александър Симов, председатели на общинските съвети на БСП в област Перник.

Депутатът от БСП Валери Жаблянов бе категоричен, че ако новият заем бъде изтеглен, заплатите ще станат все по – ниски, а цените - все по-високи.

Социалистът е категоричен, че управляващите вървят срещу интереса на бъдещите поколения.“Няма как да бъдат спрени по друг начин, освен чрез протести, за да чуят гласа на БСП, за да чуят гласа на гражданите”, заяви Валери Жаблянов.

Александър Симов твърди, че според управляващите хората, които искат независима политика и са против тиранията, са престъпници. Това било потвърдено от думите на външния министър Даниел Митов.

“Вкарването във война с нашата освободителка е най-голямото морално престъпление, което може да бъде извършено от една власт“, категоричен бе Симов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!