БСП излиза на протест срещу новия заем

OFFNews 18 февруари 2015 в 07:28 5546 12

Партийци от БСП днес ще излязат на протест пред парламента срещу новия заем от 16 млрд. лева.

Днес в Народното събрание ще бъде обсъден именно новият дълг, като в 11 часа ще започне и демонстрацията на социалистите.

"Утре управляващото мнозинство вкарва по терлици като първа точка от дневния ред на НС одобряването на 16 млрд. лв. заем. Активната гражданска позиция е единствения начин да се противодейства на такива решения. Призовавам всички граждани да се противопоставим на заробването на България, нашето, на нашите деца и внуци утре в 11:00 часа пред Парламента", написа депутатът от левицата Мая Манолова в профила си във фейсбук.

Преди това тя публикува там банкнота от 10 000 лв. с образа на финансовия министър Владислав Горанов. Тя е изработена от младежката организация на БСП в Кюстендил, от където е избрана и Манолова. Депутатката обяснява, че банкнотата символизира сумата, с която "правителството на Борисов ще натовари всеки един гражданин на страната, да плаща за новите дългове“.

Освен банкнотите с лика на Горанов като реквизит на протеста ще се използват и тояги - символ на „просешката тояга, до която правителството на Бойко Борисов ще доведе българските граждани".

В разяснителните си коментари за новия дълг от управляващите обясниха на опозицията, че новият заем ще бъде за рефинансиране на стари дългове и ще осигури финансова стабилност за следващите 3 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!