Ани, Виктор и Миролюба се включиха в протеста за Генка Шикерова

Юлиан Христов 04 април 2014 в 09:23 14393 22

Генка Шикерова и Юксел Кадриев

Снимка Юлиан Христов

Генка Шикерова и Юксел Кадриев
Бившите колеги на Генка Шикерова - Ани Цолова, Виктор Николаев и Миролюба Бенатова - дойдоха тази сутрин през Министерството на външните работи в подкрепа на своята колежка, чиято кола бе запалена за втори път в рамките на половин година.
Над 50 журналисти от различни медии се събраха на тротоара срещу министерството на улица "Шести септември".
Веднага след края на сутрешния блок Цолова и Николаев се появиха на мирната демонстрация и засвидетелстваха солидарност към Шикерова, която зае тяхното място в "Тази сутрин"

Това, че работим в конкурентни медии, не означава, че не сме солидарни. Случващото се с Генка е ужасно, заяви в ефира на bTV Aни Цолова. Колегите й в студиото й благодариха за подкрепата.

Шефът на новините на bTV Венелин Петков също дойде на символичния протест. "Работа на МВР е да гарантира сигурността на журналистите. Ние затова плащаме данъци", коментира той. 

Демонстрацията пред МВР има за цел да припомни на ведомството, че досега не са разкрити извършителите на нито една атака срещу репортери.

Малко след началото на демонстрацията при журналистите дойде пресаташето на МВР Тодор Пройчев и покани журналистите да излъчат няколко представители, които министър Цветлин Йовчев да приеме в кабинета си. Присъстващи заявиха, че редно би било министърът да излезе сред тях. Пройчев им отговори, че отвън не би се получил диалог заради скандиранията и освиркванията.

Самата Генка Шикерова също дойде пред министерството в компанията на колегата си от новините Юксел Кадриев. "Вълнувам се от подкрепата. Хубаво е да видиш нормалност. Трогваща е тази солидарност на колегите дори от конкурентни медии. Дойдох не защото нещо се е случило с мен, а защото проявата е принципно срещу посегателствата срещу журналисти", каза тя.

"Притеснявам се. Вече всеки знае къде живея. Колата още седи като паметник там. Опитвам се да не мисля за това... излъгах", каза още водещата. Тя сподели, че вчера е била на разпит, но не знае подробности около разследването. 

Автомобилът на Шикерова бе подпален пред дома й през нощта на 1 април. Това се случва за втори път, като предишният бе през септември м.г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!