Oсман Октай: Злият гений на прехода не е Ахмед Доган

Местният вот ще вземе главата на Лютви Местан

OFFNews 03 февруари 2015 в 10:03 22152 34

Осман Октай

Местните избори ще станат разделителната линия какво ще се случи следващата година и до изборите за президент, прогнозира бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай пред TV7.

Бившият депутат смята, че агресията в обществото днес не е срещу мюсюлманите в България, а срещу ДПС и след местните избори тя ще коства главата на председателя на ДПС Лютви Местан. Лидерът в сянка Ахмед Доган ще обвини изцяло него, че е внесъл тази агресия, че е предизвикал изолацията на ДПС и съответно трябва да плати своята цена.

"Агресивното поведение доведе до това партията да загуби голяма част от своята интелигенция, което компенсираха с циганските гласове. На местните избори обаче Движението ще има много голяма опозиция от независими кметове от самото мюсюлманско малцинство и прогнозирам, че ще загубят 50% от традиционните си общини", отбелязва Октай. По думите му заиграването с ромското малцинство е опасно и от ДПС го знаят, но действат провокативно. 

Бившият зам.-председател на ДПС анализира, че промяната в поведението на ДПС е настъпила през 2001 г. - с идването на НДСВ на власт.

"Тогава започна задкулисието да се окопава във властта чрез волята и силата на обкръжението на сараите... Чрез модела "Доган" контролираха всяка власт, кадруваха във всяка власт и обслужваха всички корпоративни задкулисни игри за рухването на банки, за строителството на "Белене" и "Цанков камък" и източването на милиарди, които, вместо да отидат за инфраструктура, отидоха в джобовете на определени кръгове и обръчи."

Октай подчерта, че неслучайно девет години Ахмед Доган е пазен от НСО и държавата плаща за това 2 млн лв. годишно. Това е, за да могат да го употребят политически за т.нар. Задкулисие. Не той обаче бил злият гений на прехода. По-интересното е, подчерта Октай, кой стои зад сараите.

"Това е по-интересната тема. Злият гений на прехода, който измисля политическите съглашателства, обръчите, рухването на корпоративни банки и финансови структури, не е Доган. Не съм съгласен с тази теза. Добре познавам Доган, той е най-контролираният, тайнственият, моделираният човек на прехода."

Според Осман Октай службите стоят зад всичко. На въпрос на водещите какво се крие зад думата "службите", не е ли много общо това понятие, Октай отговори: "Има определена фигура - още от Луканово време. В момента върви сериозно напрежение в това пространство. Всички са внимателни и галят с перо ръководителите на службите и бивши министри, защото тези хора държат много политици в разработките на службите и представляват много голяма заплаха. Много внимателни са представители на прокуратурата, съда, други институции, всичко е подчинено на това задкулисие."
Според Октай, ако до май приемат Закона за МВР и преструктурират службите, тогава ще въздъхнем и няма да има такъв страх и заложничество в това задкулисие.
Октай коментира и външната политика на страната ни.

Единствената надежда след масираното присъствието на шефа на НАТО, на Джон Кери, с помощта на Брюксел - България да се превърне в много важна логистика за събитията в Близкия изток, Украйна и ще даде шанс този тил на НАТО да се изчисти.

"Неслучайно НАТО решиха в София да има координационен център за Балканите. Това ще ни даде шанс с усилията на западните служби да се преборим с това, което се случва", смята бившият депутат.
"Полицейското задкулисие ще си отиде само тогава, когато се преборим със задкулисието в службите. Винаги има медии, които рекламират и обработват общественото внимание в тези структури", категоричен е бившият зам.-председател на ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!