Aташето на НС в Брюксел с 99 евро на ден командировъчни

OFFNews 27 април 2015 в 21:46 4544 0

Близо 99 евро на ден командировъчни ще получава пратеникът на Народното събрание към Европейския парламент в Брюксел. Това става ясно от проект за промени в наредбата за дългосрочните командировки в чужбина.

Промените са поискани от шефката на Народното събрание Цецка Цачева, която държи да има свое аташе в Брюксел, пише 24 часа.

Пратеник на парламента към ЕП ще е досегашният шеф на пресцентъра на НС Христо Краевски. Той ще бъде командирован за срок от 1 до 3 години.

Пратеникът на Цачева към Европарламента е приравнен на висш български офицер или генерал, изпратен в международен щаб. Това означава, че на него му се полагат 116% от дневните командировъчни при дългосрочно изпращане в Белгия. Стандартните командировъчни на дипломатите в тези страни са по 85 евро на ден.

Преди дни изпълнители от хор "Йоан Кукузел" критикуваха остро културния министър Вежди Рашидов заради командировъчните от 35 евро, които получиха за концерта си  в парижката катедрала "Нотр дам". Двама от тях останаха без работа, а заради отношението на министъра на културата към изпълнителите и обидите, които той отправи към Георги Петров пред ведомството се организираха протести.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!