14 нови депутати се заклеха на местата на министрите

Нели Чолашка 12 ноември 2014 в 09:54 9678 2

Премиерът и новите министри, които се заклеха на 7 ноември

14-те нови депутати, които влязоха на мястото на народните представители, които станаха министри се заклеха днес в Народното събрание.

Заедно с тях се закле и Светлана Ангелова от ГЕРБ, която по здравословни причини отсъствала от първото официално заседание на НС.

На мястото на лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов влиза седмата от листата на партията в 25 МИР-София Анна Александрова. 

Румяна Бъчварова - вицепремиер по коалиционната политика, ще бъде сменена от Стефани Михайлова, а новият вътрешен министър Веселин Вучков - от Георг Георгиев.

На мястото на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова ще седне Руслан Тошев от листата на ГЕРБ във Варна.

Вежди Рашидов, министър културата, ще бъде сменен в парламента от Петър Петров от листата на ГЕРБ в Пловдив.

На мястото на Красен Кралев ще влезе осмата в листата на ГЕРБ във Варна Нели Петрова.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще бъде заменен в парламента от от Ирена Коцева, която бе трета в листата на ГЕРБ в София-област.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, която стана депутат от Бургас, ще освободи място в Народното събрание за Румен Желев.

Бъдещият министър на земеделието Десислава Танева, което бе водач на листата на ГЕРБ в Сливен, също ще освободи място за нов народен представител. Това ще е Мария Белова, която е трета в Сливен.

Меглена Кунева, вицепремиер по европейските въпроси, ще бъде заменена от Борис Станимиров.

Николай Ненечев от Реформаторите - новият военен министър, ще бъде сменен на депутатската банка от Никола Хаджийски.

Здравният министър Петър Москов от Реформаторския блок ще освободи депутатското си място за четвъртия от листата на РБ в 24 МИР София Антони Тренчев.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски, също от Реформаторите, ще бъде сменен в парламента от Настимир Ананиев, който нашумя с футболна томбола с награди билети за мача Лудогорец - Реал Мадрид.

На мястото на Ивайло Калфин от АБВ, вицепремиер и министър на социалната политика, влиза втората от листата за 25 МИР София на партията Мариана Тодорова.

Депутатите освободиха от парламента и Красимир Ципов от ГЕРБ, който става зам.-министър в МВР. На негово място ще влезе седмият в листата на ГЕРБ в 25-и МИР Христо Гаджев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!