Яне Янев: Правосъдният министър действа като слон в стъкларски магазин

OFFNews 03 юли 2015 в 19:33 4611 3

"Правосъдният министър на моменти действа като слон в стъкларски магазин. Влиза, чупи и после не се сеща какъв ще бъде резултатът от това потрошаване на принципи, върху които е базирана съдебната система."

По този начин лидерът на "Ред законност и справедливост" Яне Янев разкритикува министъра на правосъдието Христо Иванов пред БНТ.

"Трябва да се покаже първо какъв е моделът и какво ще се роди от този модел и тогава да се действа. Нещо повече, когато се прави съдебна реформа би следвало да се отговори на далеч по тежки въпроси - какво се случва с тази несправедливост, на която реагира обществото повече от 25 години? След съдебната реформа да речем какво ще стане с олигарсите контрабандисти? Конституцията позволява олигарсите контрабандисти да държат в зависимост цяла държава и да я клатят, когато си поискат.", каза още Янев

По отношение на етническото напрежение в страната и предстоящите местни избори, председателят на РЗС заяви:

"Етническото напрежение, което се създава сега, цели определени партии да станат потребни, актуални и да се представят пред обществото като умиротворители. Като хора, които са едва ли не единственото нещо, което гарантира етническия мир в страната. От няколко години откакто голяма част от ромите се преселиха политически в ДПС започнаха тези процеси, които ще ескалират колкото повече наближават изборите. Такава е моята прогноза. И аз съм сигурен обаче, че на тези местни избори ДПС ще бъде втора политическа сила и ще победи с много БСП, защото виждам, че БСП са в безпомощно състояние."



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews