Яне Янев: Брюксел ще каже дали съм правилно осъден

OFFNews 25 април 2015 в 10:16 3892 2

Лидерът на РЗС Яне Янев и настоящ съветник на премиера ще стигне до европейските институции, за да докаже, че е неправилно осъден за клевета от Румен Овчаров.

"Мотивите към съдебното решение са подменени и подписани от друго лице. Аз водя битки с енергийната мафия от години наред, това е най-зловещата мафия в България, тя показа с поведението си, че за нея държавата е безпомощна. Убеден съм, че подобни въпроси като този, с който се опитват да ме осъдят по бързата процедура с фалшиви подписи ще отидат на вниманието на европейските институции”, заяви политикът в ефира на Нова телевизия.

„Вещото лице е установило, че мотивите са подписани от друго лице и са написани в друга кантора. Има 14 разлики в подписите. Аз лично не бях се натъквал на случай, при който някой друг подписва съдебно решение, а не съдията по делото, такъв прецедент не съществува за последните 25 години”, заяви съветникът на премиера. Той настоява съдията по делото да премине детектора на лъжата.

За 25 г. не се намираха прокурори и съдии, които да осъдят енергийната мафия, заради която потънаха милиарди като в дупка, продължи Янев и посочи, че съдията по делото носел отговорност за това Янев да плати на Овчаров за клевета.

Борецът срещу корупцията" трябва да плати 10 000 лева за репликата си, че Овчаров е бил "част от организирана престъпна група и част от най-зловещите енергийни мафиотски мрежи на прехода", която съдът прецени като клевета.

Правосъдието ни по отношение на него било тип "Влакът-стрела". Адвокатите от кантората Доковска продължавали да се хвалят, че имало и други дела и на Янев нямало да му се размина, каза още той.

Досега е имало пробиви и съмнения за корупция в съдебната система, но досега не се бях натъквал на факт някой друг, а не съдията по делото да подпише съдебното решение. Значи тези хора нямат никаква съвест и задръжки към нищо, каза Янев и обясни, че имало графологична експертиза и той се бил обърнал към главния прокурор.

Преди време лидерът на РЗС провокира премиера  с билбордове" Ще уволня Бойко Борисов". Днес настоящият съветник на министър-председателя признава, че Борисов има "държавническа мисия и не му се сърди, а рекламата била в полза на Атанас Семов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!