Юнкер изпрати на Борисов писмо със сърчице

OFFNews 24 юли 2015 в 16:28 8866 19

Снимка Facebook

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер изпрати на премиера Бойко Борисов писмо, с което да му благодари за това, че страната ни е подкрепила мостовия заем за Гърция.

Писмото е подписано от Юнкер, като до подписа си той е нарисувал и сърце. То беше публикувано от премиера на страницата му във Фейсбук.

„Извънредно съм ти благодарен, че подкрепи – и с това направи възможно – използването на Европейския стабилизационен механизъм с цел да бъде предоставен краткосрочен мостов кредит на Гърция“, пише Юнкер, като се обръща към Борисов с „Драги Бойко“.

„Твоята намеса беше решаваща и достойна за подражание за осъществяването на един акт на реална европейска солидарност. Благодаря ти от все сърце!“, продължава председателят на ЕК.

„Надявам се много скоро да се видим отново“, пише още Юнкер и се подписва: „С уважение: Жан-Клод“.

След дълги преговори миналата седмица Гърция се договори с кредиторите за трети спасителен план. Страната ще получи 86 млрд. евро в замяна на реформи, които трябва да бъдат осъществени.

За да може обаче Гърция да изплати на Европейската централна банка дължимите 3.5 млрд. евро на 20 юли, се наложи отпускането на спешен мостов заем.

България, заедно с още 8 страни извън еврозоната, беше помолена да участва чрез гаранция за спешния заем. Премиерът Борисов обяви, че ще подкрепим заема, но България няма да дава пари, като имаме уверението и на ЕЦБ за това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!