Червен съветник срещу Фандъкова, сети се за пари от застрахователи

OFFNews 31 август 2015 в 15:30 4385 3

Общинският съветник от БСП Николай Белалов ще подаде сигнал в прокуратурата срещу столичния кмет Йорданка Фандъкова за безстопанственост. 

Поводът е, че не са събрани обезщетенията, които Столична община може да получи от застрахователи при нанесени от катастрофи щети на общински обекти, съобщи БГНЕС.  

В края на мандата си Белалов реши да обясни, че тези средства се събират в случай, че при катастрофа бъде засегната, например, спирка на общината. В този случай общинската администрация получава протоколи от КАТ, които се изпращат на застрахователя, където е платена "Гражданската отговорност", и той от своя страна възстановява парите на общината. В началото, обясни Белалов, е имало проблем с получаването на протоколите от КАТ, но този проблем е бил разрешен още през 2006 г. След това обаче никой от Общината не се е интересувал от тези протоколи и никой не ги е изпращал на застрахователите, като по този начин е лишавал Столична община от едни средства, които много лесно могат да "влязат" в общината. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!