Цачева: Няма прегрупиране на силите в парламента

OFFNews 28 февруари 2015 в 12:05 2063 0

БГНЕС/Гергана Костадинова
Цецка Цачева

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева вярва в стабилността на четворната коалиция, която управлява и смята, че няма ново прегрупиране на политическите сили в парламента.

Тя обяви това в интервю пред Нова телевизия на въпрос дали ДПС, които подкрепиха гласуването на 16 млрд. лв. нов дълг, се превръщат в стратегически партньор.

"Начинът, по който водим диалога с четирите парламентарни групи, които формираме мнозинството, изключва това, за което твърдите. Няма ново прегрупиране на политическите сили в парламента. Убедена съм, че четирите парламентарни групи, които стоим зад кабинета "Борисов" (ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ), ще удържим казаната дума и ще продължим да бъдем твърдо зад кабинета. Ние не можем да забраним или неприемем глас по конкретно гласуване когато е резултат от отговорното поведение на всяка една от парламентарно представените партии", смята Цачева.

Тя отрича да е имало "задкулисни договорки" за подкрепа за дълга, въпреки че ДПС и АБВ промениха позицията си в последния момент.

Според Цачева "голямата драма" била дошла от начина, по който предложението било внесено в Народното събрание - бързото гледане в комисии без тези разговори, които се състояха в по-късен период.

По думите на Цачева ГЕРБ води добър диалог с колегите от АБВ. 

За нея скандалите и обидите между "Атака" и Патриотичния фронт са много неприятни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови