"Цацаров или е набъркан в казуса "КТБ", или не е на мястото си"

OFFNews 20 септември 2014 в 10:29 2570 11

Радан Кънев

"Ако главният прокурор не вижда в казуса "КТБ", в източването и съсипването й, организирана престъпност или не вижда мафията, това означава, че или е набъркан, или не е на мястото си, трети вариант няма."

Това обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред bTV.

Той призова главният прокурор Сотир Цацаров да бъде отстранен от разследване на проблемите в КТБ. "Не може Цацаров да разследва процеси, чийто продукт е той самият", обясни Кънев.

"Цацаров превърна прокуратурата в пресцентър - да иска предварителна информация, да се обявяват данни. Има черни PR-агенции, нека си вършат работата", коментира още политикът.

Кънев напомни, че изборът на главния прокурор от Висшия съдебен съвет е бил предизвестен.

"За избора на Цацаров знаехме, че е предопределен 6 месеца преди това. Цацаров е определен от ДПС и ГЕРБ, всички знаеха, че това е фаворитът на Борисов (лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов), Доган (почетният председател на ДПС Ахмед Доган) и Делян Пеевски. Никой не знае какво стои зад това задкулисие", каза лидерът на ДСБ.

Той припомни още, че в парламента изборът на сегашния главен прокурор е бил подкрепен от депутатите на БСП, ДПС и ГЕРБ. 

"Не знам дали някой вече се страхува от Цветан Василев, мисля, че той се страхува от нещо". Така Кънев коментира отказа на мажоритарния собственик на КТБ да се върне в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!