Фондът за лечение на деца получи още 4 млн. лева до края на годината

OFFNews 20 август 2014 в 10:40 836 0

Павел Александров

Още 4 млн. лева са осигурени за Фонда за лечение на деца. Това съобщи пред bTV директорът на Фонда Павел Александров, който беше възстановен на поста от здравния министър д-р Мирослав Ненков.

Средствата са осигурени след разговор на д-р Ненков с финансовия министър Румен Порожанов.

Във Фонда бяха заложени около 6 млн. лева. Парите бяха малко и недобре планирани. Тези пари са вече изхарчени, но ще може да разчитаме на още 4 млн. лева до края на годината, посочи Александров.

Има съмнения за дублиране на разходите във Фонда. Това е причината парите да свършат малко след средата на годината, категоричен е Александров.

Той обеща да предприеме мерки средствата да бъдат разпределени по-ефективно до края на годината. Предстои и среща със зам.-министрите на здравеопазването, на която ще бъдат обсъдени възможности за стабилизиране на Фонда за лечение на деца, обясни Александров.

Очакваме до края на годината да започне лечението на 600 деца. Има клиники в чужбина, с които работим. Хубаво е да успокоим родителите, че ще направим всичко възможно и няма проблем с Фонда, подчерта Павел Александров.

По повод отстраняването му от поста от бившия здравен министър Таня Андреева Александров посочи, че не може да си обясни уволнението с друго, освен с политическа чистка.

Наследничката ми Ива Станкова е бивш депутат от БСП, аз съм експерт без партийна обвързаност. Изводите водят до това, че става въпрос за политическа смяна, след като за една година нищо не се направи във Фонда, коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови