"Управлението е стабилно, с Кънев сме в приятелски отношения"

Управляващите не трябва да имат омбудсман

ОFFNews 31 юли 2015 в 21:44 2503 10

Снимка Булфото

Бойко Борисов.

"С Радан Кънев имаме приятелски, човешки и колегиални отношения", заяви Бойко Борисов след откриването на ЛОТ 4 на АМ „Струма, цитиран от "Фокус".

Според него думите на реформатора са верни, но казани по "малко по-интелигентен начин".

"Аз многократно съм казвал, че партиите трябва да бъдат по-смирени в управлението, защото ние сме различни, направихме много компромиси, за да го има това днес. Дължим го и на Радан Кънев и на Валери Симеонов и на АБВ и разбира се и на колегите от ГЕРБ”, допълни той.

„Вярно е, че последните дни имаше повече напрежение, до късно работиха в парламента, изнервени са – едни стоят повече, други по-малко. Аз с нищо не съм ги засегнал, какво съм казал – да стоят на столовете си. Това им е работата да стоят в парламента, така че всеки, който не е в парламента, един вид не е на работа, никого не съм засегнал с това”, уточни премиерът.

Борисов каза, че по негово мнение управлението е стабилно, а предсрочни парламентарни избори ще доведат до спиране на еврофондове и като цяло на цялата страна.

„С министър Москов работихме днес заедно прекрасно - пълна подкрепа. Може да го попитате, не 100, 1000 % има подкрепа от мен и от министрите. Така че не виждам нещо, което да е тревожно. Толкова хора са там, всеки си има мнение, казва си го, на ГЕРБ също им дотежава някой път, защото цялата тежест се носи от ГЕРБ. Чуваме от време наврем да се правят на по-важни някои и всичко е според мен спокойно. Ние не издигнахме кандидат от ГЕРБ, не че сме се договаряли за омбудсман, просто моето разбиране е, че управляващите не трябва да имат омбудсман – трябва да е от опозицията или такъв човек, който да е коректив на управлението", допълни премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!